top of page
Search
  • Writer's pictureUPZS

Utrinki iz državnega prvenstva UPZS v Laškem

Laško, 3-4. junij 2023


Dušan Vodlan - predsednik UPZS

"Za nami je prekrasen plesni vikend! V športni dvorani Tri lilije se je zbralo kar 950 plesalcev in plesalk iz 35 slovenskih klubov in v 213 točkah na 3. Državnem prvenstvu Umetniškega Plesnega Zdrženja Slovenije. Zbralo se je tudi veliko obiskovalcev in ljubiteljev plesa in vsega kar se ob tem ponuja. V sodniški ekipi je bilo 10 internacionalnih sodnikov! Bilo je lepo ponovno biti med prijatelji plesalci, trenerji, koreografi, starši in sodniki. Sodniki so imeli težko delo, saj je bilo res veliko kvalitetnih in izenačenih nastopov med solisti, parih, torojkami, malimi skupinami, formacijami in produkcijami. Čestititke vsem!!! Tudi napovedovalski tandem Sanja in Špela sta bili enkratni kot tudi vsa organizacija. Vse je potekalo praktično nemoteno in v minuto natančno. Poslovili smo se veseli in v pričakovanju novih podobnih srečanj. Že v oktobru se ponovno snidemo. Hvala vsem za prispevek k tako velikemu in uspešnemu prvenstvu!!!"


Plesno društvo Be Funky

"Bravooooo bandaaaa naša! V Laško smo prinesli našo zgodbo.

Odplesali, čutili in koliko je vredno to, da so sodniki, plesalci in publika čutili z nami.

In to celih 30 minut. Iz srca hvala vsem, ki nas ne spremljate vsak dan za vaše komentarje, čustva in takšno podporo, stoječe ovacije in odziv. Res hvala.

Priplesali smo si 142 točk, elitno zlato priznanje in s tem naslov državnih prvakov v super produkcijah.

Obenem še zahvala umetniškemu plesnemu združenju, ki omogoča tudi takim skupinam kot smo mi, da se lahko v celoti predstavimo.🙏

Zagotovo ni lahka pot...je pa vredna.

Ja...To smo mi. Od zdaj naprej.❤"


Slavc L. Kovačič (Spidi)

"Na sinočnjem mednarodnem plesnem dogodku v Laškem, sva s Sanjo Cerjak premierno zapela novo himno UPZ Slovenije, ki sem jo spesnil pred kakšnim mesecem. Plesalci in publika so že 's prve' veselo zapeli z nama, kar pomeni, da se že prijemlje. Kot glasbena gostja je s slovensko himno in svojo "Muziko" nastopila tudi naša Eva in požela bučen aplavz"


250 views0 comments
bottom of page