top of page
Search
  • Writer's pictureUPZS

Druženje in kvalitetno preživljanje prostega časa

MAG. PETRA BREMEC, SPEC, Športni dnevnik Ekipa SN, 12. april 2023

PLESNI STUDIO PETRA JE PLESNA ŠOLA S 23-LETNO TRADICIJO. Svoje poslanstvo posveča strokovnemu delu na področju plesnega izobraževanja mladih.

Na plesnih treningih se plesalci skupaj s plesnimi učitelji vživijo v svet glasbe in gibanja ter se naučijo osnovnih in zahtevnejših korakov plesa, ki je najboljša povezava umetnosti in športa. Ples je tudi način izražanja, govorica telesa ter zdrav način gibanja, s katerim se mladi plesalci na tedenskih treningih spoznavajo in ga osvajajo. Naši trenerji se redno izobražujejo tako doma kot v tujini, na različnih plesnih področjih ter pri pedagoškem pristopu učenja mladih. V 23 letih delovanja Plesnega studia Petra so si priplesali kar veliko plesnih uspehov. So tudi ponosni člani zveze UPZS (Umetniško plesno združenje Slovenije) ter WADF (World Artistic Dance Federation). Samo v plesni sezoni 2022 so posegli po desetih zlatih ter sedmih srebrnih odličjih na različnih mednarodnih tekmovanjih. Na tekmovanjih pod okriljem WADF in UPZS so se pomerili v močni konkurenci s plesalkami in plesalci z vsega sveta. Tako so se letos marca udeležili 1. UPZS prvenstva za pokal Slovenije ter si priplesali prvo mesto v show dance formacijah. Vendar Plesni studio Petra svojega dela ne posveča zgolj tekmovalnim zvrstem. V njihovi plesni družini se kalijo tudi mladi plesalci plesne skupine CICI, mlajše in starejše jazz baletke ter rekreativna show dance skupina. Predanost, vztrajnost in strast do plesa, ki jih plesalci z Obale delijo s trenerko in koreografinjo Petro Bremec, so tudi v novi plesni sezoni prinesle rezultate, ki so več kot poplačali trud, vložen v urah treningov. Kljub trdemu delu na plesnih treningih pa plesalce povezujejo pristne prijateljske vezi, čas za druženje ter kvalitetno preživljanje prostega časa. V aprilu, maju in juniju plesalce Plesnega studia Petra čaka še veliko nastopov, zaključna produkcija plesne šole, državno tekmovanje UPZS 3. in 4. junija, ter mednarodna tekmovanja, nato pa jo bodo mahnili na zaslužene plesne počitnice. Vendar poleti ne bodo samo počivali. Družili se bodo na poletnih plesnih pripravah ter seveda mnogih nastopih. Čudovita plesna ekipa, ki jo sestavljajo trenerka Bremčeva, izjemni plesalci in njihovi vestni starši, pridno nadaljuje začrtano plesno pot in razveseljuje občinstvo z nastopi, sodeluje v dobrodelnih akcijah ter obljublja še mnogo lepih plesnih presenečenj in izvrstnih rezultatov.

Športni dnevnik Ekipa SN - PLESNI STUDIO PETRA JE PLESNA ŠOLA S 23-LETNO TRADICIJO. Svoje poslanstvo posveča strokovnemu delu na področju plesnega izobraževanja mladih.

32 views0 comments

Comentarios


bottom of page